29. august 2017

Efterforskningsprojekt imponerer

60 medarbejdere beskæftiget i stort efterforskningsprojekt ved Maniitsoq

North American Nickels store camp
NØ for Maniitsoq. Foto: NAN
Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Råstoffer Múte Borup Egede var søndag på besøg på North American Nickles efterforskningsprojekt sydøst for Maniitsoq.
De to Naalakkersuisut var meget imponerede over projektet, der er et kæmpemæssigt efterforskningsprojekt, der i år har givet beskæftigelse til 60 medarbejdere.

North American Nickel igangsatte årets aktiviteter i juni måned og de forventer at årets feltsæson slutter i oktober måned. Planen for årets arbejde er at udføre prøveindsamling, kortlægning og indsamling af data. Dette udføres ved hjælp af helikopter samt en omfattende borekampagne på op til 11.000 meter borekerner.

North American Nickel arbejder tæt sammen med Departementet for Råstoffer, der har flere geologer stationeret i campen. Derfra gennemføres flere helikopter-operationer, hvor geologerne afdækker området omkring Maniitsoq.

- Når man er ved feltlejren fornemmer man tydeligt, at det er et seriøst og målrettet projekt. Alene årets omfattende boreprogram vidner om, at det er et projekt i fremdrift. Vi ser derfor frem til at følge projektet i de kommende år.Det er en vigtig forudsætning for at udvikle råstofsektoren, at der hele tiden indhentes ny geologisk viden. Den geologiske kortlægning af Maniitsoq område er derfor et vigtigt bidrag til denne målsætning. Det er er resultatet af et godt samarbejde og en positiv indstilling, at North American Nickel igen i år understøtter geologerne arbejde med at afdække områderne omkring Maniitsoq, lyder det i en pressemeddelelse fra Naalakkersuisut.

- Vi er derfor meget positive over, at North American Nickel fortsætter deres aktiviteter igen i år. North American Nickel og andre aktive selskaber er med til skabe ny viden, vækst og beskæftigelse, som kommer os alle sammen til gode, siger Kielsen og Egede samstemmende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar