28. marts 2017

Grønlandske politikere på universitetet

AAU fortæller om forvaltning af fisk

Grønlandske politikere besøgte AAU for at få inspiration
 til forvaltningen af fiskerettigheder. Foto: RG
Fiskeriet er Grønlands vigtigste erhverv, og fiskeripolitikken fylder meget i den politiske debat. Debatten drejer sig blandt andet om ejerskabet og fordelingen af kvoter, ligesom der er en løbende diskussion af fordele og ulemper ved at privatisere Grønlands største virksomhed, Royal Greenland.

Det var baggrunden for, at Inatsisartuts udvalg for Fiskeri, Fangst og Landbrug netop har besøgt Aalborg Universitets forskningscenter for fiskeri, IFM (Innovative Fisheries Management). Udvalget besøgte IFM for at høre mere om IFM’s forskning i, hvordan lokalsamfundet kan tage en aktiv del i forvaltningen af fiskeriet og fiskeressourcerne, fortæller AAU på sin hjemmeside.

IFM præsenterede centrets forskning og brugte eksempler fra Danmark, Japan, Cambodia og Alaska, hvor fiskeriet også spiller en stor rolle for landets og borgernes økonomi. IFM kunne desuden præsentere sit seneste studie af den grønlandske befolknings holdninger til fiskeriets samfundsmæssige bidrag. Udover fiskeriet fik det grønlandske udvalg også mulighed for at høre mere om aktiviteterne i AAU Arctic, der er universitets nye center for arktisk forskning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar