9. marts 2017

Greenland Day

Stor optimisme i mineindustrien

Der var rift om pladserne til Greenland Day.
- Der er optimisme i råstofbranchen, fortæller ABN's netværksleder Ellen Arnskjold fra den traditionelle Greenland Day på PDAC i Toronto. Optimismen skyldes især stigende råvarepriser og derfor større risikovillighed i branchen.

Greenland Day blev i år holdt som et fælles seminar mellem Grønlands Selvstyre og Grønlands Erhverv med bistand fra Generalkonsulatet i Toronto. Deltagere i det store arrangement var Grønlands Selvstyre, Råstofudvalget, Naalakkersuisoq Mûte B. Egede samt en stor erhvervsdelegation med flere end 60 deltagere fra 36 virksoomheder Samlet deltog næsten 300 mennesker i løbet af dagen, hvor der kun var siddepladser til 130 i lokalet, så der var kamp om pladserne.

 Programmet rakte lige fra promovering af geologiske potentialer, opdatering på de fremskredne efterforsknignsprojekter og paneldebatter med repræsentanter fra to af de kommende mineprojekter.

Der var ligeledes fokus på investeringer og de parametre, som er end del af alle projekter: hvordan der skabes infrastruktur til et efterforsknignsprojekt. Her bød Air Greenland, Tele Post og RAL på spændende præsentationer, der viste virksomhederne som stærke partnere på infrastrukturopgaven.

-Det er ottende gang, jeg deltager på Greenland Day og jeg må sige at dette fremstød for grønlandske projekter og for grønlandske leverandører har nået et nyt professionelt niveau. Det er tydeligt, at fokus er målrettet og der sendes et samlet budskabt om, at der i Grønland findes lovende projekter, og at der er en stor gruppe kompetente underleverandører til industrien, fortæller Ellen Arnskjold.

Naalakkersuisoq Mûte B. Egede deltog hele dagen igennem og sluttede dagen af under aftenens reception med at overrække den nyindstiftede pris for stærkt bidrag til innovation, engagement og vækst i den grønlandske efterforskningsindustri til Martin Sandy Shalmi.
Naalakkersuisoq for råstoffer Mûte B. Egede deltog hele dagen.
 Her i snak med GE-direktør Brian Buss Petersen.
Martin Sandy Shalmi modtog en nyindstiftet pris for
 innovation, engagement og vækst i den grønlandske efterforskningsindustri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar