8. marts 2017

Danske efterskoler er populære

Grønlandske unge vil gerne på efterskole i Danmark

Især idrætsefterskolerne som HCI i Haverslev
er populære blandt de grønlandske unge.
 Foto: Per Lyngby/HCI
De danske efterskoler er populære hos de grønlandske unge. I år er knap 300 taget til Danmark for at gå på efterskole – og det er især idrætsefterskolerne, som trækker. Det fortæller uddannelsesvejleder Jonathan Johnsen fra Det Grønlandske Hus i Aalborg til TV2-Nord.

De grønlandske skoleelever tager til Danmark både for at blive bedre til sproget og for at blive styrket rent fagligt, så de kan komme i gymnasiet.

Men det er ikke alle, der får drømmen om at tage på efterskole i Danmark opfyldt. For at komme på efterskole i Danmark, skal man godkendes af de grønlandske myndigheder, og det kan man kun, hvis man opfylder helt bestemte krav. Blandt andet skal man kunne tale lidt dansk, også skal man have en dansk kontaktfamilie, hvor man kan være i ferier og weekender. Men de krav kan især være svære at opfylde for de børn, som kommer fra de mindre grønlandske byer.

- De fleste grønlandske efterskoleelever kommer fra de store byer. Dem fra de små byer kan ikke rigtig tale dansk, så det er meget svært for dem at blive godkendt, siger Jonathan Johnsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar