27. marts 2017

Grøde i råstofbranchen

Men finanskrisen er ikke glemt

Der var stor interesse for at høre nyt fra PDAC.
Der er grøde i råstofbranchen og optimisme mange steder. Det er det overordnede indtryk efter årets PDAC, som fandt sted for et par uger siden i Toronto. Men investorerne har ikke glemt finanskrisen - og der er derfor særlig interesse for projekter med højt afkast, gode ledelse i projektet og veldokumenteret forekomst.

Det kom frem, da Arctic Business Network tirsdag holdt medlemsmøde i Nuuk. Mødet fandt sted hos Grønlands Erhverv.

- Der var stor tilfredshed med at Naalakkersuisoq, departementet og selvstyrets råstofudvalg var med på PDAC i år. Det er et godt signal om fælles fodslag i det grønlandske samfund, fortæller ABN's netværksleder efter mødet.

- Grønland har meget at tilbyde mineindustrien, selv om infrastrukturen er meget anderledes end i andre lande. Mange projekter ligger lige ud til fjorde med dybt vand, og der er stor ekspertise med at transportere udstyr og mandskab til projekter med helikopter. Det er eksempler på de faktorer, som gør det lettere for projekter at have aktivitet. Og det er nogle af de elementer, som vejer tungt i mineprojekterne,  og som investorer vil have fokus på ved vurdering af projektøkonomi og mulig finansiering.

Arctic Business Network holder også post-PDAC-møder i København den 4. april og i Aalborg den 5. april.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar