27. marts 2017

Fødevarekonference med udfordringer

Øget fokus på den grønlandske fødevareproduktion

Konferencedeltagerne fik også lejlighed til at smage
 på de gode sager. Her soyamarinerede kammuslinger
 med peberrods-mayo og selleri.
Onsdag i sidste uge var Arctic Business Network initiativtager til og medarrangør bag en storstilet fødevarekonference, der skulle lægge sporet for den fremtidige udvikling i den grønlandske fødevaresektor. Konferencen havde 40 deltagere.

Konferencen var stærkt udfordret af det grønlandske klima med kraftig snestorm i Nuuk i dagen op til konferencen - og der var både afbud og forfald blandt oplægsholderne.

Ikke desto mindre var konferencen en succes, lyder det fra ABN's netværksleder Ellen Arnskjold:

- Opmærksomheden på de grønlandske fødevarer er vokset markant gennem de seneste syv år, og der er et stærkt politisk ønske om, at området skal prioriteres.

Den politiske interesse blev blandt andet fastslået af Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Hans Enoksen, der var blandt de talere, som blev forhindret i at deltage. Men som et plaster på såret blev den planlagte tale omdelt til deltagerne i konferencen.

- Foreløbigt kan vi fastslå, at interessen for konferencen var stor - og at der også er interesse for et opfølgende arbejde, lyder det fra Ellen Arnskjold.

Interessen samler sig blandt andet om de lovgivningsmæssige forhold, der kan hindre en udvikling af branchen, etablering af et såkaldt Inno-Lab og eventuelt etablering af en klynge for fødevarevirksomhederne.

- Nu skal vi lige have analyseret resultaterne af konferencen og have skrevet et resultatpapir - og så vil vi vende tilbage med et bud på, hvordan konferencearbejdet skal fortsættes, siger Arnskjold.

Konferencen var arrangeret af ABN's branchenetværksgruppe for fødevarer, der består af Arctic Import, Brugseni, Royal Greenland og Sermersooq Business Council.

Læs også KNR's omtale af Arctic Business Networks fødevarekonference.
Konferencen samlede 40 engagerede deltagere
fra den grønlandske fødevaresektor.
Undervejs var der flere spændende workshops.
ABN's fødevarekonference fandt sted på det
grønlandske universitet i Nuuk, Ilisimatusarfik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar