28. marts 2017

GE blev 50

Erhvervslivet skal forberede sig på en ny dagsorden

GE har blandt andet fejret jubilæet med bogen
Pionerer i Nord, skrevet af Finn Jørn Jakobsen
og Erik Holmsgaard.
Der var både feststemning og skarpe hug til politikerne, da Grønlands Erhverv i weekenden holdt sit 50 års jubilæums-delegeretmøde.

Organisationens direktør Brian Buus Pedersen anslog de poetiske toner, da han uddrog essensen af GE's jubilæumsbog. En eventyrer er ikke nødvendigvis en opdagelsesrejsende, hed det, og Pedersen fortsatte:

- Det kan også være en person, der ernærer sig ved at opbygge en virksomhed eller et erhverv, der ikke har været tradition for i en del af verden, som stiller særlige krav til overlevelsesinstinkt og fantasi. Sådan et sted er Grønland.

Forinden havde Brian Buus Pedersen skoset de grønlanske politikere for at mangle fokus, politisk lederskab og beslutsomhed.

- Inatsisartut har lettere ved at øge de offentlige udgifter og finde nye skatter end at ingangsætte virkningsfulde reformer, lød det fra direktøren.

Delegeretmødet bød på genvalg på formandsposten til Henrik Leth, der blandt andet med henvisning til ABN's fødevarekonference i sidste uge sagde:

- Erhvervslivet skal forebrede sig på en ny dagsorden. Ud over de traditionelle erhverv er nye aktiviteter som for eksempel minedrift og fødevareforædling i fremmarch, og i denne uge har der været en konference om, hvordan mindre fødevarevirksomeheder kan udvikle sig til sunde eksportvirksomeheder. Dertil kommer digitaliseringen, som de fleste virksomheder allerede har inde på livet i større eller mindre grad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar