17. november 2016

Succes med revalidering

Kommune arbejder tæt sammen med erhvervslivet

Sermersooq satser på revalidering.
Den grønlandske hovedstadskommune, Kommuneqarfik Sermersooq, har succes med et samarbejde med erhvervslivet om revalidering.

Grønlandsbanken i Nuuk har haft to personer i revalidering. Den ene medarbejder kunne efter flere alvorlige sygdomsforløb kun arbejde halvdags og takket være revaliderings ordningen var dette muligt. Det betød, at medarbejderen sidenhen var i stand til at genoptage et fuldtidsjob i banken igen og herved undgå at komme på førtidspension.

Den anden medarbejder, blev henvist fra kommunen og startede sit revalideringsforløb i marts i år. Efter et vellykket revalideringsforløb, er vedkommende i dag ansat i et barselsvikariat i banken.

- Det er første gang vi fra Grønlandsbanken har benyttet kommunens tilbud om revalidering. Det har betydet, at vi kan beholde en medarbejder og samtidig tage imod en ny, som efter lang tid har haft svært ved at komme på arbejdsmarkedet igen. Rent samfundsmæssigt er det en gevinst og meget tilfredsstillende for banken at kunne bidrage hertil. For den enkelte medarbejder er det af stor værdi, at kunne forsørge sig selv og være en del af et arbejdsfællesskab og uden det gode og konstruktive samarbejde med kommunen, havde dette ikke være muligt, fortæller HR chef i GrønlandsBANKEN Patricia Lund Olsen.

Der er 21 personer, som er under revalidering i Nuuk i dag, og 24 der er på flexjob i forskellige virksomheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar