15. november 2016

Godt samarbejde

Nødstedt fly hjulpet til sikker landing i Paamiut

Besætningen på en Dash-8 fra Air Greenland hjalp
nødstedt privatfly til sikker landing i Paamiut. Arkivfoto
.
Arktisk Kommando kvitterede mandag aften med et kort, klart og militært "Well Done" til besætningen på en Dash-8 fra Air Grenland. Desuden retter kommandoen en tak for godt samarbejde til Naviair, Joint Rescue Coordination Centre Halifax samt Grønlands Politi og Dronning Ingrids Hospital.

Roserne kommer, efter at Arkisk Kommandos Joint Rescue Coordination Centre Greenland mandag den 14. november kl. 13:05 modtog en melding fra Naviairs Flight Information Center i Nuuk om, at et Cessna fly med fire personer ombord havde udsendt et nødopkald.

Cessna flyet, der var på vej fra Goose Bay, Canada til Narsarsuaq i det sydvestlige Grønland, befandt sig godt 45 minutters flyvning fra Narsarsuaq, da det ene af flyets to motorer var begyndt at tabe olie. Kort tid efter indløb en ny melding om, at motoren var sat ud, og at der nu kun blev fløjet på en motor.

Joint Rescue Coordination Centre Greenland alarmerede beredskabet i Narsarsuaq, så det kunne være klar til at modtage flyet. Derudover blev inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen samt Air Greenlands beredskabshelikoptere Bell 212 og S-61 alarmeret. Joint Rescue Coordination Centre Halifax i Canada blev ligeledes kontaktet og sendte et C-130 transportfly mod Cessnaens position. Et Dash-8 fly fra Air Greenland var på vej til Narsarsuaq, men på grund af dårligt vejr i området, befandt det sig stadig i luftrummet over Narsarsuaq.

Efter godt en halv time meddeler Cessnaen, at flyets navigationsudstyr var gået i stykker. Piloten havde derfor kun sin radio og sit udsyn fra cockpittet at navigere ud fra. Piloten i Dash-8 flyet meddelte dog, at sigtbarheden i Narsarsuaq var så dårligt, at det ikke ville være forsvarligt at lande i lufthavnen.

Det blev derfor besluttet at omdirigere Cessnaen til Paamiut. Under hele flyvningen til Paamiut blev det nødstedte fly ledsaget af Dash-8'eren fra Air Greenland, som navigerede flyet sikkert til landing lidt over klokken 15 i Paamiut.

Det fine samarbejde har fået ikke alene Arktisk Kommando til at uddele roser. Også på Facebook er der masser af roser til alle involverede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar