4. november 2016

33 års entreprise

B. J. Entreprise satser på genbrug

B.J. Entrerprise med hovedkontor i Sisimiut og
afdelinger i Kangerlussuaq og Nuuk satser blandt
andet på skrotning af skibe. Foto: B.J. Entreprise
- Det har været en spændende rejse, men vi har heller aldrig stået stille - og det vil vi heller ikke i fremtiden, fortæller bestyrelsesformand i B.J. Entreprise i Sisimiut, John Eliassen, der forleden kunne fejre virksomhedens 33 års fødselsdag.

John Eliassen stiftede B.J. Entreprise i Sisimiut tilbage i 1983 sammen med Bent Pedersen, der imidlertid døde i 1991. Eliassen fortsatte alene og åbnede afdelinger i Kangerlussuaq og Nuuk.

I sommeren 2004 kom Jeppe Mortensen med i BJE, hvor entreprenør- og stenbrudsdrift blev opstartet. Siden har Eliassen og Mortensen delt arbejdet mellem sig med Jeppe Mortensen som administrerende direktør og John Eliassen som bestyrelsesformand.

På trods af titlen som bestyrelsesformand kan John Eliassen ikke holde sig fra byggepladserne - og det er da også i telefonen fra en byggeplads i Nuuk, at han fortæller om virksomhedens udvikling.

- Ja, jeg har jo svært ved at sidde stille, indrømmer John Eliassen, mens han fortæller om et byggeri med 16 lejligheder i Nuuk, som virksomheden er ved at lægge sidste hånd på. Desuden har virksomheden flere store ordrer på både industri- og boligbyggeri.

- Vi er i dag godt og vel 100 ansatte i virksomheden- og vi fortsætter, lover han.

Nyeste skud i virksomheden er afdelingen for skrot og genbrug.

- Vi overtog i 2009 driften af jern-dumpen i Sisimiut. Det har nu udviklet sig til, at vi er Grønlands eneste virksomhed, der kan modtage skibe til skrotning. Tidligere blev skibe ved Grønland bare sænket på dybt vand, men vi kan nu skrotte dem efter alle kunstens regler til gavn for miljøet, siger John Eliassen og fortæller, at man blandt andet har investeret i en presse til metal i Sisimiut, så transporten i containere til Danmark kan udnyttes optimalt.

Se B. J. Entreprises hjemmeside.

B. J. Entreprise er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar