4. december 2015

Polarforskerne indtog Aalborg

Forskere og erhvervsliv diskuterer grønlandsk erhvervsudvikling

Polarforskere og det arktiske
 erhvervsliv til konference i Aalborg.
Godt hundrede af Kongerigets skarpeste hjerne var forsamlet i auditoriet, da årets Polarforskningskonference torsdag åbnede på Aalborg Universitet.

Konferencen samler både forskere og erhvervsliv fra Grønland og Danmark til to dages forelæsninger og diskussioner under overskriften "Bæredygtighed i grønlandsk erhvervsudvikling". Forskerne og erhvervsfolkene stiller skarpt på nogle af de store udfordringer, som udviklingen på verdens største ø byder på i en tid præget af klimaændringer og globalisering.

Det er ikke hver dag, at erhvervslivet og forskerne mødes så direkte, men konferencen byder på et realitetstjek for begge parter - og er et enestående forum for at etablere nye alliancer og netværk til gavn for det grønlandske erhvervsliv og samfund.

Prorektor Inger Askehave fra Aalborg Universitet
havde fundet sælskindsblusen frem til åbningstalen.
Det er første gang, at Aalborg Universitet er vært for den årlige Polarforskningskonference - og det var en stolt prorektor Inger Askehave, der kunne byde velkommen til konferencen med en historisk gennemgang af de tætte bånd mellem Nordjylland og Grønland.

- Grundlaget for det, som senere blev til Den Kongelige Grønlandske Handel (KNI) blev skabt af Hals-købmanden Jakob Severin i 1700-tallet, fortalte hun.

Torsdagens forelæsninger og workshops havde overskrifterne "Grønland i den globale markedsøkonomi: kompetencer og bæredygtighed" og "Udviklingsperspektiver- og initiativer: bæredygtighed og rammer".

Polarforskningskonferencen fortsætter fredag med temaet "Koordination og styrkelse af samarbejdet mellem forskningsmiljøerne og erhvervslivet".

Konferencen er arrangeret af Polarsekretariatet under Uddannelses- og forskningsministeriet, Aalborg Universitet, Forum for Arktisk Forskning og Aalborg Universitet i samarbejde med blandt andre Arctic Business Network.
Konferencekoordinatoren Robert C. Thomsen
 fra Circla, Aalborg Universitets arktiske center.
Dagens første forelæster var erhvervskundedirektør i
Grønlandsbanken Jesper Hansen, der gav konferencedeltagerne
 en grundig indføring i den grønlandske økonomi.
Forskningskoordinator Steen Lund fra Naalakkersuisut
 fortalte om rammerne for forskning i Grønland. 
Rebekka Knudsen fra Københavns Universitet, Ellen Arnskjold fra
Arctic Business Network og direktør Maliina Abelsen diskuterede arbejdsliv
og social ansvarlighed i Grønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar