15. december 2015

Fisk og forfatning

Rigsmøde mandag på Marienborg

Grønland og Færøerne har divergerende
holdninger til fiskeripolitikken, sagde Kim Kielsen.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Lagmand Aksel V. Johannesen og Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen mødtes i går den 14. december 2015 til det årlige rigsmøde. Mødet foregik i Danmark på Marienborg.

På dagordenen var blandt andet forfatningsspørgsmålet og fiskeripolitikken.

- Vi har på rigsmødet i år diskuteret samarbejdet i internationale fiskeriforvaltningsorganisationer, hvor Grønland og Færøerne er repræsenteret som ”Danmark på vegne af Færøerne og Grønland”, i daglig tale DFG model, hvor hver medlemsstat kun kan afgive 1 stemme, når der skal stemmes. Grønland og Færøerne er to adskilte fiskerinationer med hver sin fiskeripolitik, hvor divergerende interesser naturligvis kan opstå. Vi er sammen enige om, at der i disse sammenhænge skal ske en styrkelse af dialog og samarbejde, fortalte Kim Kielsen fra Grønland efter mødet.

- Vi har også haft en positiv drøftelse af Færøernes og Grønlands arbejde med forfatning, hvor Statsministeren har tilbudt assistance i dette arbejde, såfremt dette ønskes, sagde formanden for Naalakkersuisut.

Rigsmødet skulle have foregået i Grønland i år, men blev på grund af den danske EU-afstemning og det færøske valg. Parterne har dog ønsket at fastholde princippet om et årligt rigsmøde, hvor man er blevet enige om at afholde et rigsmøde med Statsministeren som vært, selv om rigsmødet i 2016 bliver  i Grønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar