19. december 2015

Julehilsen til Grønland

DR sender julehilsen for 83. gang

Når der er Julehilsen til Grønland, er det tilladt
 at vinke til kameraet. Den slags er normalt ellers
 ikke velset ved TV-shows.
For mange i det grønlandsk-danske miljø er det ikke rigtig jul, før man har set Danmarks Radios julehilsen til Grønland og måske snøftet lidt til den grønlandske julesalme Guuterput, der altid slutter programmet.

Programmet er det ældste program i Danmarks Radio - og det bliver i år sendt for 83. gang. Det sker sidste søndag i advent klokken 20 på DR1.

Programmet, hvor indslag fra Grønland og Danmark veksler mellem hinanden i et stort show, blev optaget fredag aften. Det skete på musikkonservatoriet i København, der holder til i det tidligere Radiohus - og det var koncertsalen i det gamle hus, der endnu en gang lagde scene til julehilsenen.

Peter Geisling prøver at aflure
trommedansens hemmelighed.
Som noget nyt linkede DR også til Odense og Aalborg, hvor der bor mange mennesker med tilknytning til Grønland, og i de to danske byer samledes folk for at overvære showet på storskærm - og måske være den heldige, der kommer igennem med en hilsen til de kære i Grønland, når programmet vises i sin endelige form søndag.

I Aalborg foregik det i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, hvor begivenheden samlede 400 deltagere til en kæmpemæssig kaffe-mik under ledelse af DR-lægen, nakorsaq Peter Qvortrup Geisling. Inden showet var der underholdning med blandt andet trommedanseren Pouline Lumholdt, Ivalu Judithelu og Ikinngutigiit-koret.

Nakorsaq Peter Geisling sammen med medlemmer af Ikinngtigiit-koret.
Pouline Lumholdt jublede, da hun så sønnen Mads
 Lumholdt på storskærmen som dirigent for Avaat-koret.
Den grønlanske duo Ivalu Judithelu var sammen med Ikinngutigiit-koret
de nordjyske bidrag til kaffemikken i Europahallen
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar