3. december 2015

Optimisme i Grønland

Årets sidste ABN-møde

Direktøren for Grønlands Erhverv, Brian Buus
 Pedersen, mødte Arctic Business Network.
Det var en veloplagt direktør for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen, der onsdag eftermiddag lagde op til debat, da Arctic Business Network holdt årets sidste møde i Aalborg.

Buus Pedersen har været med i den grønlandske udvikling i en menneskealder. Han startede i slutningen af firserne i det daværende grønlandske Hjemmestyre, som dengang var på randen af ruin - så det var manden fra maskinrummet, der gav mødedeltagerne et godt indblik i den grønlandske økonomis udfordringer og muligheder og fortalte om det grønlandske erhvervsliv på tærsklen til 2016.

Brian Buus Pedersen ser ganske optimistisk på fremtiden. Blandt andet går fiskeriet godt i øjeblikket, men der ligger fortsat en stor opgave i at holde Grønland fri af det meget omtalte Dødens Gab, som skyldes, at befolkningstallet falder og gennemsnitsalderen stiger.

Dagen sluttede med Rasmus Lyberth.
Mødet foregik hos Business Institute, der har domicil i en af Aalborgs mest markante bygninger - forsikringsselskabet Fremtidens hovedkontor fra 1936. Den gang var bestyrelseslokaler pompøse med træpaneler og pejs - og ABN-medlemmerne kunne for en stund opleve suset fra Mads Skjerns tid i det flotte mødelokale.

Mødet blev indledt af netværksleder Ellen Arnskjold, der blandt andet kunne fortælle om ABN's nye hjemmeside, der meget belejligt var gået i luften samme dag.Arnskjold kunne i øvrigt se tilbage på et år, hvor netværket har været i god udvikling - og hun kunne notere tre nye medlemmer siden sidste møde.

Efter selve mødet var der spisning, og en del af netværket fortsatte til Skråen, hvor den karismatiske grønlandske sanger Rasmus Lyberth var på scenen, hvor han fejrede sin nyudnævnte titel, som årets danske sangskriver. En hædersbevisning, som Lyberth opnåede i weekenden ved Danish Music Award.

Mødet var ganske velbesøgt med 30 deltagere.
Årets sidste ABN-møde havde samlet godt 30 tilhørere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar