2. december 2015

Konference som brobygger

Årets Polarforskningskonference bygger bro mellem erhvervslivet og videnskaben

Robert C. Thomsen er koordinator og Martin Breum
er moderator, når årets Polarforskningskonference
 løber af stabelen i Aalborg.
- Vi vil bygge bro mellem grønlandsk og dansk forskning – og så vil vi bro bro mellem erhvervslivet og forskerne. Sådan forklarer lektor Robert Christian Thomsen fra Aalborg Universitet målet med årets Polarforskningskonference, der finder sted den 3. og 4. december i Limfjordsbyen.

Konferencen byder på en perlerække af indlæg og paneldebatter med grønlandske deltagere. Blandt andre GE-direktør Brian Buus Pedersen, AWG-direktør Maliina Abelsen, professor Minik Rosing, rektor Tine Pars, erhvervschef i Grønlandsbanken Jesper Hansen, direktøren for Pinngortitaleriffik Klaus Nygaard og Ellen Arnskjold, netværksleder i Arctic Business Network.

Polarforskningskonferencen er en videreudvikling af den årlige Polarforskningsdag, som Polarsekretariatet og Forum for Arktisforskning under Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer. Det er anden gang nogensinde, at begivenheden afvikles uden for København.

- Aalborg Universitets særkende har altid været den problemorienterede forskning og det tætte samarbejde med erhvervslivet. Det har vi ønsket også at udbrede til arktiske forskning, fortæller Robert Christian Thomsen, der til daglig forsker i områder som national identitet og kultur-turisme i Arktis. Thomsen er også leder af det arktiske center ved Aalborg Universitet, CIRCLA.

- På konferencen går vi målrettet efter, efter at de grønlandske stemmer bliver hørt. Som forskere skal vi ikke sidde isoleret, men inddrage omverdenen. Vi ønsker at møde folk, der står med begge ben i virkeligheden, for det er dem, der skal fortælle, hvad vi skal forske i, siger Thomsen.

Konferencen er blevet til i et tæt samarbejde med Arctic Business Network:

- Erhvervslivet har udvist stor interesse for konferencen. Vi har fået solid opbakning fra en referencegruppe, der har bestået af repræsentanter for blandt andet Naalakkersuisut, Nordisk Råd, Arctic Business Network, Arctic Consensus og Arctic Winter Games, forklarer Robert C. Thomsen.

Konferencen har overskriften "Vidensbidrag til en bæredygtig udvikling i Grønland" og løber af stabelen 2. og 4. december i Aalborg Universitets konferencecenter Create på havnefronten. Moderator på debatterne er ABN-medlemmet Martin Breum.

Se programmet for Polarforskningskonferencen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar