5. juni 2014

Rubiner giver arbejde

IBA-aftale mellem True North og Sermersooq

Qeqertarsuatsiaat profiterer af rubinmine.
True North Gems og Kommuneqarfik Sermersooq har indgået en såkaldt IBA-aftale om mineseskabets bidrag til lokalsamfundet i forbindelse med den kommende rubinmine ved Qeqertarsuatsiaat.

Aftalen blev godkendt af kommunalbestyrelsen tirsdag og sikrer, at True North Gems forpligter sig til at ansætte og uddanne lokal arbejdskraft. Samtidig vil selskabet støtte kulturlivet i Qeqertarsuatsiaat.

Målet for andelen af lokalt ansatte er mindst 70 procent under opførelsen og 80 procent efter tre år. Alle stillinger skal slås op via Kommuneqarfik Sermersooqs arbejdsmarkedskontor for sikre, at jobs, der kan varetages af lokale, ikke gives til udefrakommende. På uddannelsesområdet vil True North Gems i de første to år bruge 250.000 kroner om året til uddannelse af medarbejdere og herefter en million kroner årligt.

Det er desuden aftalt, at projektet skal have fem lærlinge tilknyttet, og desuden skal det tilstræbes at lokale arbejdere uddannes til at varetage formandsopgaver og specialiserede opgaver i minen og sorteringsanlægget i Nuuk.

På kulturområdet oprettes en kulturel og social fond, som skal støtte lokale aktiviteter i Qeqertarsuatsiaat. True North Gems skal årligt bidrage til fonden startende med 100.000 kroner og stigende til 250.000 kroner.

Læs mere i pressemeddelelser fra True North Gems og Kommuneqarfik Sermersooq.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar