13. juni 2014

Haves: Kul - Ønskes: Turister

Barentsburg satser på turister

Der er ingen stor fremtid i kulminedriften,
 mener Trust Arktikugol.
Trust Arktikugol, der står for den russiske minedrift i Barentsburg på Svalbard, tager nu konsekvensen af den stigende modstand mod fossile brændstoffer - og vil omdanne kulminebyen til et turistparadis, skriver Svalbard-Posten.

Mineselskabet har ansat en turistchef, Timofej Rogozhin, der nu har tre år til at udvikle turistindustrien i det mildest talt afsidesliggende minisamfund.

I følge Svalbardposten er det målet, at turismen skal blive vigtigere end kulproduktionen, men først skal den gamle og noget forfaldne mineby gennemgå en omfattende modernisering. Det er blandt andet planen at bygge et nyt hotel og et indkøbscenter.

Barentsburg havde sin storhedstid under det
gamle sovjetstyre, og Lening ses mange
steder i byen.
 
Den gamle messe, der er et meget klassisk sovjettisk bygningsværk med store vægmalerier af det arbejdende folk og Lenin, skal omdannes til museum.

Planerne har givet liv til folkeviddet på Svalbard, der har omdøbt Trust Arktikugol til "Turist Arktikugol".

Barentsburg, der ligger godt 30 km fra Longyearbyen, Svalbards største by, har cirka 400 indbyggere. Totalt bor der knap 3.000 indbyggere på Svalbard, der i princippet er et internationalt samfund under norsk overhøjhed og ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar