24. juni 2014

Penge til Urban Greenland

Qeqqata uddelte bæredygtigheds-midler

Urban Greenland laver skatecamp i Sisimiut.
Foto: Mads Pihl og Steen Olsen.
Virksomheden Urban Greenland var blandt modtagerne, da Qeqqata Kommunia forleden uddelte midler fra sin bæredygtighedspulje.

Pengene skal bruges til en skatecamp i Sisimiut, fortæller Natalia Genét fra Urban Greenland, der er en af medlemsvirksomhederne i Arctic Business Network.

Skatecampen har været under planlægning i nogen tid - og de 12.000 kroner fra Qeqqata Kommunia falder på et tørt sted.

- Vi mangler nemlig stadig midler til campen, siger Natalia Genét.

- Derfor har vi også planlagt en støttefest den 17 juli i København Skatecamp, hvor vi byder på musik og underholdning. Trækplasteret er en auktion, hvor deltagerne kan byde på unikke skateboards, der er dekoreret af en række kunstnere.

Sisimiut vil være bæredygtig.
- Jeg tør godt garantere, at her er der alletiders chance for et få et skateboard, som der ikke findes mage til i hele verden, siger Natalia Genét, der tilføjer, at festen ikke bare er for skatere, men hele familien.

Udover Urban Greenland gav Qeqqata Kommunias bæredygtighedspulje også midler til foreningen Neriusaaq, der ønsker at anlægge et traditionelt røgeri, tørrestillads til fisk samt have ved de ældres hytte i Maniitsoq fjorden. Desuden blev der givet midler til Agneta Geisler og Øjvind Schwedler til et projekt om bygning af Long John- og Christianiacykler, som borgerne gratis kan låne til for eksempel kørsel af varer. Sidst men ikke mindst har Lea og Vittus Poulsen fået støtte til indkøb af udendørs motionsudstyr i Atammik.

Bæredygtighedspuljen har til formål at støtte frivillige aktiviteter fra borgere, foreninger og organisationer, som ønsker at bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund. Bæredygtighedspuljen er en del af Qeqqata kommunias vision om at blive et bæredygtigt arktisk samfund i 2020.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar