23. maj 2014

Sisimiut, sommerskole og succes

Ilisimatusarfiks og CIRCLA's sommerskole blev en succes

Sommerskolen bød både på forelæsninger,
workshops og ekskursioner. Foto: CIRCLA
Deltagerne var engagerede og tilfredse, da Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik og Aalborg Universitets center for arktiske studier, CIRCLA, i forrige uge arrangerede sommerskole i Sisimiut.

- Det var et spændende arrangement, som jeg godt tør kalde en succes, siger Rasmus Gjedssø Bertelsen fra CIRCLA.

Der var kun plads til 15 deltagere på sommerskolen - og man havde derfor afvist over 50 velkvalificerede ansøgere til kurset, der specielt henvendte sig kandidat- og PhD-studerende.

Blandt forelæserne var Birger Poppel fra Ilisimatusarfik,
 der fortalte om klimaforandringerne og
mineral-efterforskningen i et bæredygtigt perpektiv.

Foto: CIRCLA
- Deltagerkredsen var talentfulde unge mennesker fra hele Arktis - og vi blev præsenteret for mange spændende ideer på sommerskolen, der var en blanding af forelæsninger, workshops og ekskursioner.

Overskriften var bæredygtighed - og forelæserne kunne blandt andet berette om studier i bæredygtig udvikling af krydstogtsturisme og bæredygtige bosætningsmønstre.

Kurset er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation, der har bevilget midler til University of the Arctic – et internationalt samarbejde mellem universiteter med arktiske institutter. UArctic har efterfølgende bedt CIRCLA og Ilisimatusarfik om at arrangere sommerskolen.

Kurset foregik i Arteks lokaler i Sisimiut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar