5. maj 2014

Masser af muligheder

Inkompetence er en barriere for vækst

Konferencen samlede flere end 100 deltagere.
Arctic Business Network og Råstofklyngen ARCM stod torsdag den 1. maj bag en stor erhvervskonference i Nuuk, hvor man analyserede mulighederne for at skabe vækst i et samarbejde mellem danske og grønlandske virksomheder.

Konferencen tog udgangspunkt i fire scenarier for Grønlands fremtid og formede sig som en paneldiskussion, hvor blandt andre formanden for ABN Poul Hededal og direktør Arctic Consensus Thorkild lauridsen sad i panelet.

Thorkild Lauridsen slog fast, at inkompetence er en barriere for vækst - og det derfor er nødvendigt at offentlige myndigheder, uddannelsessektoren og erhvervslivet samarbejder for at skabe de bedste uddannelsestilbud, som kan imødegå erhvervslivets behov.

Thorkild Lauridsen: - Ingen hokuspokus.
- Der er i virkeligheden ikke særlig meget hokuspokus i at skabe vækst, forklarede Thorkild Lauridsen. For hvis bare samfundet sørger for de rette rammer, kan virksomhederne sagtens finde ud af at vokse og videreudvikle sig.

Arctic Business Networks formand Poul Hededal slog til lyd for, at man ikke fokuserer så stærkt på råstofsektoren, når man vil udvikle erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Grønland. Der er masser af muligheder i det eksisterende erhvervsliv - og det skal man bygge videre på, sagde Hededal.

Konferencen havde samlet godt 100 deltagere.

Arctic Consensus arbejder for at udbrede kendskabet til Arktis i blandt andet EU og er blevet til i et samarbejde mellem blandt andet Aalborg Universitet, Region Nordjylland og Aalborg kommune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar