9. maj 2014

Hvor skal investeringerne komme fra?

Erhvervskonference på Christiansborg

Landstingsalen på Christiansborg var i 2012 rammen om
 en tilsvarende konference. Foto: IA
De seneste år er det råstofferne, der har sat dagsordenen i den erhvervspolitiske debat både Grønland og Danmark.

Men hvor skal investeringerne komme fra, hvem bør Grønland samarbejde med, bliver der skabt nye jobs til de grønlandske studerende, og hvad med alle de andre erhvervsområder som får knapt så meget opmærksomhed for tiden?

Det er de spørgsmål, der er på dagsordenen, når partiet IA, Grønlands Arbejdsgiverforening og foreningen for grønlandske studerende Avalak i dag inviterer til erhvervskonference på Christiansborg.

Folketingsmedlem Sara
Olsvig, IA. Foto: Folketinget
- Grønlands økonomi er presset, og vi skal se på alle muligheder, ikke kun råstoffer. Jeg ser frem til en bred debat om nytænkning, innovation og internationale perspektiver” siger Sara Olsvig (IA) om konferencen.

Konferencens oplægsholdere fra Grønland bliver blandt andre Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard, ligesom Jess G. Berthelsen fra SIK, Andreas Uldum fra Demokraterne, Doris Jakobsen fra Siumut og grønlandske studerende i Danmark vil deltage i debatten.

Fra Danmark og Norden kommer foruden folketingsmedlemmer en række danske, færøske og islandske erhvervsfolk og embedsmænd.

 - Vi ved, at det er nødvendigt med internationalt erhvervssamarbejde samt internationale investeringer, hvis vi skal udvikle vores erhvervsliv i Grønland. Det glæder mig derfor at vi kan debattere dette bredt på tværs af Rigsfællesskabet, med vores naboer fra Island og Færøerne og selvfølgelig med de grønlandske studerende. Jeg glæder mig til konferencen på Christiansborg og håber at de danske folketingsmedlemmer vil engagere sig i debatten, siger direktør i Grønlands Arbejdsgiverforening og medvært Brian Buus Pedersen.

"Det er vigtigt at Avalak er med til at skabe debat omkring erhvervslivets udvikling, da vi som studerende er på vej ind i erhvervet. Vi skal være med til at skabe fremtidige erhverv, og det er især vigtigt at skabe kontakter og netværk med grønlandske virksomheder og virksomheder der arbejder med Grønland, da det kan sikre at flere af os vender hjem” siger formand for Avalak, Hans Peder Kirkegaard om konferencen.

Der er tilmeldt 130 deltagere.

Konferenceprogrammet kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar