15. marts 2019

Turiststop på Island

Nedslidning

De islandske myndigheder har lukket for turister ved
 Fjadrargljufur. Foto:Visit South Iceland
Den stigende interesse for Arktis blandt turister er blevet en udfordring for de mest besøgte steder. Forleden meddelte de færøske myndigheder, at man lukker for turisters adgang til øerne i en weekend i april, og nu har de islandske miljømyndigheder besluttet at lukke for offentlighedens adgang til stier ved fjeldkløften Fjadrargljufur.

Stedet er blevet et populært turistmål, efter at Justin Bieber brugte det i en musikvideo, og stedet blev sidste år besøgt af 300.000 turister, der slider voldsomt på den godt to kilometer lange sti langs fjeldsiderne.

- I perioder med tøvejr bliver stien til ufremkommeligt mudder. Det får besøgende til at træde over vores hegn og gå parallelt med stien, som hurtigt ødelægger plantelivet, siger Daniel Freyr Johnson, rådgiver i Islands miljømyndighed.

Fjadrargljufur-kløften er dog ikke den eneste naturattraktion, som de islandske myndigheder har lukket på grund af presset fra turisterne. Et stigende antal seværdigheder er blevet lukket midlertidigt  de senere år.

 Fjadrargljufur-kløften vil efter planen bliv åbnet igen 1. juni.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar