6. marts 2019

Tilbagegang

Frem og tilbage

Hudson Resources har netop åbnet et anorthosit-brud
nær Kangerlussuaq. Foto: Hudson Resources
Grønland er faldet fra en 34-plads til en placering som nummer 69 på Fraser Institutes liste over attraktive minelande. Det viser undersøgelsen fra 2018, der blev offentliggjort forud for årets PDAC-messe i Toronto, Canada.

Undersøgelsen bringer Grønland i selskab med områder som Californien og Filippinerne, der opnår næsten samme score - og der er fortsat et pænt stykke vej til bunden, der domineres af en række sydamerikanske lande og områder som Venezuela, Neuquen i Argentina, Nicaragua og Guatemala.

Departementschef i det grønlandske råstofdepartement maner da også til besindighed i den grønlandske avis Sermitsiaq:

- Om man går 20 pladser frem eller tilbage overrasker mig ikke. Jeg har lidt svært ved at tage undersøgelsen alvorligt, da den baserer sig på subjektive kriterier og dermed ikke har en faglig tilgang, siger Jørgen T. Hammeken-Holm.

I 2012 fik Grønland sin hidtil bedste placering på listen med en 12.-plads. Året efter blev det til en 23.-plads. Dengang udtalte daværende formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, at placeringen var en anerkendelse af de bestræbelser, som Grønland gør for at tiltrække investorer til råstofsektoren.

Førstepladsen på Fraser Institutes liste indtages af Nevada efterfulgt af Western Australia.

Fraser Institutes rapport kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar