6. marts 2019

Fisk med snescooter

Arktisk alternativer

I år har mellem ti og tolv fiskere indtil videre transporteret 
161 paller fra Ukkusissat og andre fiskere har transporteret
 120 paller fra Ikerasak til Uummannaq. Fiskere fra Saattut
 har transporteret 274 paller. Foto: Royal Greenland
Fiskere fra Ukkusissat, Ikerasak, Sattut og Uummannaq har i løbet af de seneste tre uger transporteret flere hundrede tons færdigvarer af hellefisk fra bygdeanlæg til fabrikken i Uummannaq. Transporten foregår med snescootere og biler, der med slæder på slæb transporterer mellem én til tre paller over havisen, på afstande mellem 20 til 50 kilometer hver vej.

- Transporterne af færdigvarer foretages hvert år så fiskeri og produktion i bygderne kan fortsætte kontinuerligt hele vinteren. Bygdeanlæggene har begrænset kapacitet til at opbevare færdigvarer i deres fryselagre. Det er derfor nødvendigt, at deres fryselagre tømmes, så fiskeri og produktionen kan fortsætte, til havisen forsvinder hen på sommeren, siger Royal Greenlands fabrikschef i Uummannaq, Kirsten Kristensen Worm.

- I år har mellem ti og tolv fiskere indtil videre transporteret 161 paller fra Ukkusissat. Det foregik over tre dage, imens andre fiskere har transporteret 120 paller fra Ikerasak til Uummannaq også i løbet af tre dage. Fiskere fra Saattut har transporteret 274 paller færdigvarer i løbet af fire dage.

Pallerne der transporteres fra bygderne til Uummannaq er forskellige færdigvareprodukter, hale- og hovedkappede hellefisk, friller og hele fisk. De færdige produkter fra bygderne vil blive opbevaret i fryselagrene på Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, indtil isen bryder op og de sendes til eksport.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar