6. marts 2019

EU-millioner til arktisk SAR

Projekt uden dansk-grønlandsk deltagelse

Den norske hovedredningscentral skal lede
forskningsprojekt om SAR i Nordatlanten og Arktis.
 Foto: HRS
EU har netop bevilget 35 millioner kroner over en fem-årig periode til projektet ARCSAR. Projektet har som formål at etablere et internationalt netverk af repræsentanter fra myndigheder, organisationer og frontpersonel, så de bliver bedre rustet til at håndtere sikkerheds- og risikotrusler i forbindelse med de øgede aktiviteter i den arktiske og nordatlantiske region med blandt andet øget krydstogtaktiviteter og også inden for olie- og gasudvinding.

Den norske hovedredningscentral i Nord-Norge, der ligger i Bodø, skal lede projektet. I en pressemeddelelse forklarer centralen blandt andet om baggrunden:

"Den seneste tid hændelser med blandt andet forliset af trawleren Northguider ved Svalbard og skituristerne i Troms har vist, hvor krævende SAR-operationer er vort område - og de store risici, redningsapparatet udsættes for."

ARCSAR-projektet  har 21 partnere fra i alt 13 lande; Island, Færøerne, Storbritannien, Irland, Italia, USA, Russland, Tyskland, Finland, Sverige, New Zealand, Canada og Norge. Der er ingen deltagelse fra hverken Danmark eller Grønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar