15. marts 2019

Optimisme i Sermersooq

Fuld gang i beskæftigelsen

Optimismen i byggebranchen især
i Nuuk er stor, viser ny analyse.
Der forventes fortsat vækst de kommende 12 måneder på et niveau der ligger over niveauet for det første halvår af 2018. Det viser en ny erhvervsanalyse, som Sermersooq Business Council præsenterede torsdag.

Det er især byggeriet og turistbranchen som forventer vækst, hvorimod fiskeriet ikke oplever den samme optimisme som i 2017. Rapporten viser også, at virksomhederne forventer stigninger i både råvarepriser og egne salgspriser, ligesom der er forventninger om flere ansatte i virksomhederne de kommende 12 måneder. Det er primært byggeriet der ligger over gennemsnittet, mens fiskeriet og turismen forventer at holde niveau.

Analysen rummer en særskilt rapport om mulighederne for at tiltrække arbejdskraft. Heri hedder det blandt andet, at virksomhederne har både en vilje og et ønske om at kunne ansætte lokale medarbejdere frem for at tilkalde arbejdskraft.

Virksomhederne er desuden villige til at investere i en opkvalificering af en ny medarbejder lige fra dag 1, hvis dette er nødvendigt. Flere virksomheder anvender tilbud om opkvalificering som fastholdelses-incitamentet i 2018 end i 2017.

Sermersooq Business Councils erhvervsanalyser kan downloades her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar