7. marts 2019

Nej til grønlandsk løvinde

Grønlandsk og færøsk deltagelse i Løvens Hule

Louise Lynge Berthelsen fra Nuuk Coiture fik stor ros,
 men ingen penge fra dommerne i Løvens Hule.
Det skortede ikke på ros og anerkendende ord, men penge blev det ikke til, da Louise Lynge Berthelsen fra Nuuk Coiture onsdag aften pitchede sin designvirksomhed i DR-programmet Løvens Hule, hvor en række erhvervsfolk får mulighed at investere i nystartede virksomheder.

Louise Lynge Berthelsen forklarede, at hun har brug for kapital, så hendes grønlandske designs også kan komme på det danske marked.

- Med 17.000 grønlændere er der et behov, men det er for dyrt at sende varerne fra Grønland, så jeg vil gerne have et dansk lagerhotel og en internet-butik, fortalte Berthelsen.

Investorerne var enig om, at det var en god ide. De fleste var temmelig betaget af den grønlandske kultur og natur, men det var ikke nok til at få pengene op af lommerne.

- Grønland er alt for langt væk, sagde dommer Mia Wagner. Rådet fra alle dommerne lød, at Louise Lynge Berthelsen bør søge efter grønlandske investorer til sin virksomhed.

Der var også færøsk deltagelse i programmet. Her var det opfinderen Tune Kristiansen, der præsenterede en hjemmestrikket kaffemaskine til mobilbrug. Dommerne var heller ikke interesseret i at støtte dette projekt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar