30. oktober 2018

Nye forretningsmuligheder

ABN hørte om droner

Netværksleder Anders Læsøe fortalte om
forretningsmuligheder i drone-teknologien. Foto: Asiaq
- Droner er meget mere end legetøj. Det er en forretningsmulighed.

Det fastslog Arctic Business Networks netværksleder Anders Læsøe, da netværket i torsdags havde inviteret til netværksmøde i Nuuk.

Læsøe forklarede, at droneteknologien har udviklet sig hurtigt gennem de seneste år. Dronerne er gået fra at være teknologisk nørderi til et strategisk værktøj, som brugt rigtigt og kundeorienteret giver virksomhederne helt nye forretningsmuligheder.

Anders Læsøe, der også arbejder i Asiaq, Grønlands Forundersøgelser,gennemgik en traditionel business case, hvor Asiaq analyserer tre alternativer op mod hinanden: klassisk GPS til fods, normal fotoflyvning og drone fotoflyvning. Det var en omfattende analyse af målsætninger, fordele og ulemper, økonomi, følsomhedsanalyser, risici og graden af målopfyldelse.

Til sidst på mødet præsenterede Anders Læsøe de konkrete forretningsudviklingsmuligheder, som han ser på grønlandske marked netop nu.

Efter oplægget var der en livlig diskussion, hvor man debatterede emner som markedspotentialet og de regulatoriske rammer for forretningsmulighederne.

Det er planen, at Arctic Business Network på et senere tidspunkt vil invitere til et drone.erfamøde for alle interesserede.
Der var stor tilslutning til ABN-mødet om droneteknologien. Foto: Asiaq

Ingen kommentarer:

Send en kommentar