5. oktober 2018

Ny regeringskoaliton

Regeringsrokade

Kim Kielsen fortsat i spidsen for den grønlandske regering.
(Opdateret 6. oktober med en komplet oversigt over medlemmer af Naalakkersuisut)
Efter længere tids uro om den grønlandske regering annoncerede formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen i sidste uge, at Siumut har indgået en ny koalitionsaftale med Atassut og og Nunatta Qitornai. Der er tale om en mindretalskoalition, men koalitionen støttes af Demokraterne.

Den grønlandske regeringskrise indtrådte efter at Kim Kielsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen indgik aftale om dansk støtte til de kommende grønlandske storlufthavne. I den forbindelse udtrådte Partii Naleraq og dermed også finansminister Pele Broberg. Ny grønlandsk finansminister er Vittus Qujaukitsoq.

Onsdag blev Naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, kirke og udenrigsanliggender Vivian Motzfeldt (S) valgt som Formand for Inatsisartut. I forbindelse hermed udtræder Vivian Motzfeldt af Naalakkersuisut.

 Som følge af det, bliver ressortansvaret for uddannelse, kultur og kirke med virkning fra i dag overgår til naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Erik Jensen, Siumut.

- Ressortansvaret for udenrigsanliggender overgår med virkning fra dags dato til naalakkersuisoq for erhverv og energi Aqqalu Jerimiassen, Atassut, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Her er medlemmerne af Grønlands nye regering:

Kim Kielsen Siumut, formand,  Siverth K. Heilmann, Atassut, naalakkersuisoq for miljø, natur og videnskab, Vittus Qujaukitsoq, Nunatta Qitornai, naalakkersuisoq for finanser og nordiske anliggender, Doris J. Jensen, Siumut, naalakkersuisoq for sundhed, social- og justitsområdet, Simon Simonsen, Siumut, naalakkersuisoq for bolig og infrastruktur, Ane Lone Bagger, Siumut, naalakkersuisuoq for uddannelse, kultur og kirke samt udenrigsanliggender, Nikkulaat Jeremiassen, Siumut, naalakkersuisoiq for fiskeri, fangst og landbrug, Erik Jensen, Siumut, naalakkersuisoq for råstofområdet og arbejdsmarkedet, Aqqalu Jerimiassen, Atassut, naalakkersuisut for erhverv og energi

Den ny koalitionsaftale kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar