17. oktober 2018

Hudson klar til produktion

Stort mineanlæg næsten klar til produktion

Den kæmpemæssige lagerhal kan rumme
 30.000 tons anorthosit. Foto: Hudson Resources
Hudson er tæt på at være færdig med at anlægge anorthosit-minen ved white Mountain nær Kangerlussuaq - og budgettet holder. Selskabet regner med at kunne tage anlægget i brug i løbet af de kommende uger, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Det store anlægsarbejde er nu 95 procent færdigt. Blandt andet er man færdig med selve produktionsapparatet, der dels er en slags fabrik, der knuser råvaren og et transportbånd, der bringer den færdige råvare til en kæmpemæssig lagerhal på havnen, hvor anorthositten så skal afvente udskibning.

- Hele anlægget er strengt logistisk konstrueret, så råvaren først bliver knust i fabrikken, hvorefter materialet kører videre på transportbånd igennem lagerhallen. Undervejs bliver materialet sorteret efter størrelse. Lagerhallen kan rumme 30.000 tons materiale, fortæller Flemming Knudsen, der er bestyrelsesformand i Hudson. Knudsen er også formand for Arctic Business Networks råstofgruppe.

Hudson oplyser, at man endnu mangler cirka 500 meter af vejen fra bruddet til havnen, inden anlægsarbejdet er færdigt. Der er i øjeblikket 34 mand beskæftiget med anlægsarbejdet.

Anorthosit anvendes blandt andet til produktion af glasfiber og maling. Hudson har en 50-årig udvindingstilladelse til forekomsten ved Kangerlussuaq, der anslås at indeholde anorthosit til mindst 100 års produktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar