17. oktober 2018

Unge hjælper unge

Operation Dagsværk hjælper Grønlands ungdom

Unge arbejder til fordel for andre
 unge. Foto: Operation Dagsværk
Nu får danske og grønlandske virksomheder en helt særlig mulighed for at styrke CSR-profilen, styrke unge grønlænderes tro på sig selv og kickstarte deres indre handlekraft og ikke mindst styrke den fremtidige rekruttering af kvalificeret arbejdskraft i Grønland.

Det er organisationen Operation Dagsværk, der sammen med blandt andre Kalaallit Røde Korsiat har søsat et projekt særligt rettet mod Grønlands unge. På den såkaldte dagsværksdag - den 7. november -kan virksomheder og offentlige institutioner hyre en ung fra ungdomsuddannelserne i Danmark og Grønland til at løse en konkret opgave.

Arbejdet kan være alt imellem himmel og jord. Det kan være rengøring, bilvask, eller hvad med et ungt kreativt indspark til en virksomhed? Det kan være nye sjove ideer til din arbejdsplads, friske ideer til de sociale medier. Det kan være havearbejde, arkivering og meget mere. Lønnen er minimum 350 kr. for 5 timers arbejde. En arbejdsgiver må naturligvis gerne betale mere. Eleven donerer altid hele betalingen til årets projekt.

Baggrunden for det stort anlagte projekt er ganske alvorlig. 70 % af grønlandske unge består ikke et eller flere fag i folkeskolen og 75% ville ønske, at de havde mere respekt for sig selv. Det skader virksomhedernes rekruttering af fremtidens arbejdskraft – og fokus i årets Operation Dagsværk er derfor et velkomment initiativ.

Indtægterne fra Operation Dagsværk 2018 skal ubeskåret bruges til at starte en masteruddannelse af 100 sociale entreprenører og ung-til-ung træning i socialt entreprenørskab og forandring i lokalsamfundet for 1000 unge i folkeskolens afgangsklasser og andre uddannelsesinstitutioner.

Arctic Business Network opfordrer alle netværkets medlemmer til at deltage i Operation Dagsværk. Det er hjælp til selvhjælp – for de unge og for virksomhederne.

Du kan læse mere om projektet her: https://od.dk/gr%C3%B8nland
Og det rent praktiske her: https://od.dk/side/47/jobbanken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar