2. november 2018

Ny olieforskning i Grønland

Kinesisk interesse

Kinesisk interesse for grønlandsk olieefterforskning
på Disko og Nuussuaq. Foto: Wikipedia
Flere kinesiske olieselskaber er interesseret i at begynde olieefterforskning i Grønland. Det skriver Danmarks Radio, efter at naalakkersuisut for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen besøgte Kina i forrige uge. Turen var et erhvervsfremstød, som skal være med tit at åbne det kinesiske marked op for forskellige grønlandske erhvervssektorer.

- De kinesiske selskaber har efterfølgende bedt om  møder for at høre nærmere, blandt andet om konkrete licenser, som Grønland planlægger at udbyde i 2021, siger departementschef Jørn Skov Nielsen til DR.

De kinesiske olieselskaber er China National Petroleum Corp og China National Offshore Oil Corp, der begge er statsejede.

Den kinesiske interesse kommer, efter at de grønlandske oliedrømme har været på vågeblusset siden oliepriserne faldt for snart ti år siden. Det har hidtil været vurderingen, at offshore olieudvinding i Arktis kræver en pris på mindst 100 dollars tønden. Den kinesiske interesse er dog rettet mod olieefterforskning på land på Disko og Nuussuaq-halvøen, hvor der formentlig vil være en lavere omkostningtærskel. Priserne på olie er steget den seneste tid og ligger nu på omkring 70 dollar tønden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar