21. november 2018

Udfordrende beliggenhed

Iværksætterpris til Qooqqut Nuan

Restauranten Qooqqut Nuan i Godthåbsfjorden.
 Foto: Qooqqut Nuan
Grønlandsbanken har netop uddelt årets iværksætterpris - og den gik til Mads Bek og hans restuarant Qooqqut Nuan i den nedlagte bygd i godthåbsfjorden 50 kilometer fra Nuuk.

- Mads Bek tildeles Erhvervsfondens Iværksætterpris 2018, fordi han som iværksætter ved stor vilje og ihærdighed gennem de seneste år har formået at etablere og drive en restaurant beliggende 50 km inde i Godthåbfjorden. Et populært sted hvor der er fokus på at give gæsterne en 1. klasses oplevelse, sagde formanden for Grønlandsbankens Erhvervsfond Kristian Lennert i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Med Qooqqut Nuan er det lykkedes Mads Bek at udvikle en lokal mulighed og skabe et udflugtsmål, der tiltrækker både sejlere og turister. Konceptet er gradvist blevet udviklet i takt med, at det økonomiske grundlag har gjort det muligt. Der tilbydes en bred vifte af oplevelser, både når det handler om gastronomi og fusionskøkken, tilbud om tilberedning af gæsternes egen fangst samt overnatning i de nybyggede hytter.

 - At drive en forretning på de særlige vilkår, hvor der ud over afhængighed af ’vind og vejr’ tillige skal sikres forsyning af el, vand og adgangsforhold i form af gode anløbs- og ankerpladser, kræver noget helt specielt. Det synes vi er en bedrift, som kræver engagement og vedholdenhed - egenskaber som Mads Bek netop har vist at besidde med Qooqqut Nuan.

Mads Bek er i sin tid udlært som kok på hotellet i Qooqqut, der brændte i 1992. Med den nye restaurant Qooqqut Nuan har han dækket et stort savn blandt nuummiut, der hver sommer valfarter til bygden, der er et populært udflugtsmål for indbyggerne i den grønlandske hovedstad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar