23. november 2018

Symposium om arktisk byggeri

Nye laboratorier styrker den arktiske forskning

Kronprins Frederik åbner arktiske laboratorier.
Kronprins Frederik viser endnu en gang sin store interesse for Grønland og Arktis, når han den 28. november åbner to nye laboratorier på DTU. De nye laboratorier skal gå i dybden med teknisk geologi, geoteknik og udvikling af bæredygtige byggematerialer. Laboratorierne vil danne grundlag for analyser og forskning, der kan tage de udfordringer op, som klimaforandringer og pres på jordens ressourcer stiller til byggeri og anlæg over hele verden.

I forbindelse med åbningen arrangeres der et symposium om arktisk teknologi. Symposiet byder på en lang række indlæg fra en række skandinaviske forskere. Der er også indlæg fra fra Artek-medarbejderne Tove Lading, der vil give et historisk rids over det arktiske bygge før og nu, et indlæg af Thomas Ingeman-Nielsen, der vil fortælle om byggeri på permafrost samt Martin Kotol om arktisk indeklima.

Fra Grønland medvirker også museumsinspektør Inge Bisgaard fra det grønlandske nationalmuseum, og til afslutning vil lektor Pernille Erland Jensen, DTU Byg, fortælle om uddannelserne i Arktisk Teknologi .

Selve åbningen af laboratorierne foretages af Kronprins Frederik. Der bliver også grønlandsk underholdning med Nive Nielsen and the Deer Children og blandt andet en tale af Malik Berthelsen, der er borgmester i ARTEKs hjemkommune, Qeqqata Kommunia.

Læs mere om symposiet om arktisk teknologi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar