8. august 2016

Spændende efterårsprogram

Sommerferien er forbi

Tør sommer i Tasiilaq. Foto: Wikipedia
Om vejret nu er godt eller ej i sommerferien kan altid diskuteres, for det er jo lidt af en smagssag, men her på redaktionen har vi i hvert fald noteret, at sommeren har budt på hele to rekorder i Grønland.

DMI meddeler, at juli har været den tørreste måned nogensinde i Tasiilaq på østkysten, hvor der kun faldt 0.1 mm regn. Det er ikke sket før i den tid, hvor der har været systematiske vejrobservationer i byen.

Sommeren har også budt på en bemærkelsesværdig kulderekord. Den 1. august registrerede DMI’s målestation på Summit på indlandsisen hele -30,7 °C.

- Det er den laveste julitemperatur, vi har fra den måler. Teknisk hører rekorden til juli, fordi den falder inden for det måledøgn, som slutter 1. august klokken 06.00 UTC , siger John Cappelen fra DMI. Den tidligere rekord var på -27,7°C den 30. juli 1992.

Men uanset hvordan vejret har været eller hvordan det bliver, kan medlemmerne af Arctic Business Network se frem til et spændende efterår.

Allerede nu på fredag inviterer netværket medlemmerne til kaffe og Grønlandsk kage på netværkets nye kontor i Det Arktiske Hus på Vesterbro i Aalborg.

Første medlemsmøde efter ferien er 24. august i Aalborg og 7. september i Nuuk, hvor der bliver sat fokus på at optimere værdien af medlemskab af netværk og klynger. ABN har inviteret to oplægsholdere, som vil fokusere på, hvordan netværksrelationer opstår, hvordan dynamikken i netværk og klynger kan skabe nye muligheder for samarbejder, ide-skabelse og forretningsmuligheder samt hvilke værktøjer, der understøtter udviklingen.

Senere på året vil der være netværksmøder i arbejdsgrupperne for Arktisk Byggeskik og Arktiske Fødevarer, ligesom der bliver søsat et spændende nyt ABN-tema, der skal fokusere på Arktisk Affald og Genanvendelse.

 En af efterårets helt store begivenheder bliver Arktisk Byggeskik II, som netværket arrangerer i samarbejde med Artek. Konferencen, som har et bredt fokus på på mulighederne for transatlantisk samarbejde om det grønlandske byggeri, løber af stabelen den 14. september i Nuuk. Konferencen følger den succesfulde konference i februar, blev ABN blev inviteret til at lave en opfølgende konference med et tema om, hvordan samarbejde hen over Atlanten kan bidrage til en bedre byggeskik.

 Vi skal heller ikke glemme Polarfish-messen i Sisimiut, der er Nordatlantens største af sin art. Det sker den 23-25. september. ABN har deltaget i planlægningsarbejdet og bidrager blandt andet til et planlagt eksportforløb, hvor ABN medvirket til etableringen af mentorordninger for virksomheder med eksportpotentiale.

Læs mere om både ABN's og andre aktørers arktiske arrangementer på ABN's hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar