9. august 2016

Nye grønlandske bachelorer

AAU har succes med grønlandsk jura-uddannelse

Grønlandske Sara Lundblad kan nu
kalde sig bachelor i jura.
Det går godt med North Atlantic Law Programme - en juridisk uddannelse rettet mod Grønland i et samarbejde mellem AAU og Ilisimatusarfik - fortæller uddannelsens leder, lektor Louise Faber fra AAU's juridiske fakultet.

-Umiddelbart inden sommerferien udklækkede vi to nye grønlandske bachelorer i jura. Begge har skrevet projekt om grønlandsk ret, fortæller Louise Faber.

Lektor Louise Faber fra AAU.
Den ene - Sara Lundblad - har lavet en undersøgelse af, om det grønlandske kredsdommer-system med ikke juridiske dommere er i overensstemmelse med den Europæiske Menneskerets-Konvention. Hun konkluderer, at det grønlandske system overholder konventionen. Projektet er nu sendt til domstolene og advokatsamfundet i Grønland, herunder det udvalg der lige nu er i færd med at vurdere retssikkerheden i Grønland.

Sara har skrevet projektet i gruppe med  en en dansk pige, og de opholdt sig begge i Grønland i nogle måneder for at skaffe retskilder. Advokat Finn Meinel i Nuuk havde pigerne i projektpraktik.

Den anden grønlandske studerende, Mike, har også været ved Finn Meinel. Hun har også skrevet om, hvornår der beskikkes en forsvarer for en tiltalt i en grønlandsk straffesag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar