31. oktober 2014

HG bygger arktisk universitet

Stor arktisk ordre til nordjysk firma

En tilfreds Brian Enevoldsen, direktør i HG Electric.
HG Electric i Frederikshavn har netop fået sin største ordre nogensinde. Virksomheden skal stå for el-arbejdet i en 5.400 kvadratmeter stor bygning, som Universitet i Tromsø, der også kaldes Norges Arktiske Universitet, opfører på Breivika-campussen i Tromsø.

Der er tale om en tocifret millionordre. Byggeriet strækker sig over 10 måneder.

Breivika-campussen i det nordlige Tromsø.
Foto: WikiPedia
- Der er ingen tvivl om, at vi har vundet ordren på dansk effektivitet. Det er klart, at vores norske bagland også spiller en rolle, men det er først og fremmest egne kvaliteter, som har været afgørende, mener administrerende direktør i HG Electric, Brian Enevoldsen.

HG Electric er medlem af Arctic Business Network og er et 100 procent dansk aktieselskab, der siden etableringen i 2004 har været en del af den norske koncern Hareid Group, som omfatter 16 selskaber. HG Electric beskæftiger 23 mand i Danmark, 40 i Norge og 12 mand i virksomhedens afdeling i Nuuk.

Det er en norsk storentreprenør, som er bygherre i Tromsø.

UiT har Odins ravne, Hugin og Munin, i logoet.
- Vi har arbejdet sammen med dem i et par år, men desværre uden at vinde nogle opgaver. Denne gang lykkedes det, og vi håber naturligvis, at dette bliver begyndelsen til noget stort, siger Brian Enevoldsen.

Universitetet i Tromsø fusionerede i 2013 med Finnmark University College og fik dengang tilnavnet Norges Arktiske Universitet. Universitetet i Tromsø beskæftiger 2.600 medarbejdere og har knap 10.000 studerende. Udover Tromsø har universitetet afdelinger i Alta, Hammerfest og Kirkenes.

Universitetet i Tromsø tilbyder blandt andet en bachelor- og kandidatuddannelse i fiskeri, som gennem årene har tiltrukket en del grønlandske studerende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar