29. august 2014

Ilulissat har investorerne

Ilulissat vil udvide lufthavn

Lufthavnen i Ilulissat. Foto: Mittarfeqarfiit
I finanslovsforslaget for 2015 budgetterer Naalakkersuisut med endnu en undersøgelse af mulighederne for at udvide lufthavnene i Nuuk og Ilulissat.

Det har de ikke tid til at vente på i Ilulissat - og borgmester Ole Dorph i Qaasuitsup Kommunia fortæller nu til KNR, at man har fundet private investorer til at finansiere en udvidelse af lufthavnen ved den kendte isfjord:

- Vi har siden sidste år været ude på markedet og snakke med nogle pengetanke rundt omkring i Danmark og i andre lande. Og de er meget positive, siger Ole Dorph.

Qaasuitsup vil anlægge en 2800 meter bane ved
siden af den eksisterende bane på kun 845 meter.
 Foto: Mittarfeqarfiit
Kommunen satser på at opføre en 2800 meter bane ved siden af den eksisterende - og vil dermed blive i stand til at modtage fly som Air Greenlands Airbus A330 direkte fra for eksempel Danmark.

Det er planen, at lufthavnen skal ejes af et nyt selskab - og Qaasuitsup Kommunia har nu henvendt sig til Naalakkersuitsut med planerne. Ole Dorph regner med, at sagen kan blive diskuteret i Inatsisartut i løbet af efteråret.

Borgmesteren håber naturligvis, at det grønlandske parlament vil tage godt imod planerne, så man kan komme videre i forhandlingerne med de danske og udenlandske investorer.

Den nuværende landingsbane i Ilulissat er på 845 meter. Lufthavnen havde i 2008 knap 37.000 afrejsende passagerer fordelt på 2504 starter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar