Rammeaftale om geologiske undersøgelser underskrevet
Der har været usikkerhed om samarbejdet siden Naalakkersuisoq for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked, Jens Erik Kirkegaard, tidligere på året afslørede en plan om, at Grønland i lighed med Naturinstituttet skulle opbygge sin egen geologiske forskningsenhed, der angiveligt vil skabe 40 arbejdspladser i Nuuk.
.Den nye aftale, der løber frem til udgangen af 2019, består af tre dele: En ramme-, projekt- og en rådgivningsaftale. Rammeaftalen, som netop er underskrevet af ministrene, muliggør indgåelse af en projekt- og en rådgivningsaftale.
Aftalen betyder, at GEUS vil medvirke til at opbygge og sikre de geologiske kompetencer i Grønland i form af rådgivning og konkrete forsknings- og markedsføringsprojekter. Ligeledes vil GEUS understøtte opbygningen af geologiske kompetencer og viden i Grønland.
Den ny aftale baner vejen for opbygningen af GeoSurvey Greenland (GSG) på forsknings- og dataområdet. Efter planen vil GSG blive etableret den 1. januar 2016. Lovgrundlaget for GSG vil blive behandlet på den kommende efterårssamling.
- Jeg er stolt over den aftale, vi har udarbejdet sammen med Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Aftalen betyder, at GEUS fortsat vil spille en stor rolle i den geologiske efterforskning, og at de aktivt vil hjælpe os med at opbygge vores geologiske kompetencer her i landet. Det er jeg rigtigt godt tilfreds med, siger Jens-Erik Kirkegaard.
Han tilføjer, at samarbejdsaftalen dementerer påstanden om, at aftalen er en afslutning på mere end hundrede års værdifuld samarbejde mellem Grønland og GEUS, men at det derimod er en fortsættelse af det gode og konstruktive samarbejde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar