1. september 2017

Øget frihandel i Vestnorden

Stærkt ønske om vestnordisk frihandelsaftale

Vestnordisk Råds møde blev holdt i Islands smukke
landstingssal. På talerstolen byder parlaments-
formanden Unnur Brá Konradsdottir velkommen.
 Foto: Vestnordisk Råd
Vestnordisk Råd har netop holdt årsmøde. Mødet blev indledt torsdag med et møde med udenrigsministeren fra Island, Guðlaugur Þór Þórðarson, Poul Michelsen, Færøernes minister for erhvervs og udenrigsanliggender og stedfortræder for Grønlands minister for udenrigsanliggender Naalakkersuisoq Erik Jensen, der desuden har Kommuner, Yderdistrikter, Bygder, Infrastruktur og Boliger som resort.

På mødet lagde ministrene særlig vægt på at øge frihandelen mellem landene, herunder at undersøge muligheden for Vestnordisk frihandelsaftale og Vestnordisk handelsråd.

På et møde samme dag underskrev regeringsrepræsentanterne fra de tre lande en samarbejdsaftale mellem landene. I den har de aftalt at etablere en særlig arbejdsgruppe som får til opgave at identificere mulighederne for øget samarbejde. Det er planen, at udenrigsministrene mødes årligt for at diskutere og evaluere samarbejdet.

 Vestnordisk Råd bifalder ministrenes samarbejdsaftale, som er i overensstemmelse med Rådets konklusioner fra 2012-2015, som kalder på et større samarbejde mellem landene om arktiske spørgsmål, frihandel, transport og infrastruktur.

Læs mere om Vestnordisk Råd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar