30. juni 2017

Travlhed på White Mountain

Se billederne fra den nye grønlandske mine

Anlægsarbejdet giver travlhed i havnen ved den nye mine.
Foto: Hudson Resources.
Sprængningsarbejdet er færdigt til den kommende
 lagerhal, der bliver på 45 x 90 meter.
Foto: Hudson Resources.
Den grønlandske sommer giver travlhed i området ved det såkaldte White Mountain nær Kangerlussuaq, hvor der næste år starter en produktion af anorthosit til blandt andet glasfiberindustrien.

Bag minen står selskabet Hudson Resources, der er noteret på børsen i Toronto. Selskabet er ved at lægge sidste hånd på anlægsarbejderne og forventer, at den første udskibning vil finde sted til næste år.

Selskabet har gennemført sprængningsarbejder til blandt andet adgangsvejen til det åbne brud, olieanlæg, lagerhal og procesanlæg.

- Anlægsarbejdet skrider planmæssigt frem, men på grund af en forsinket leverance af transportbånd har vi revideret tidsplanen, så anlægget først bliver sat i drift næste år. I mellemtiden vil de potentielle kunder fortsætte med at teste vores anorthosit til blandt andet glasfiberindustrien, siger Hudsons canadiske formand, James Tuer.

Bestyrelsesformand i Hudson Greenland A/S er Flemming Knudsen, der også er formand for Arctic Business Networks råstofgruppe. Greenland Venture investerede tidligere på året fire millioner canadiske dollars i Hudson Resources.

Anorthosit anvendes blandt andet til produktion af glasfiber og maling. Hudson har en 50-årig udvindingstilladelse til forekomsten ved Kangerlussuaq, der anslås at indeholde anorthosit til mindst 100 års produktion. Læs mere om udvindingsprojektet på Hudson Resources hjemmeside.
White Mountain-området nær Kangerlussuaq. Foto: Hudson Resources.
Her bores de sidste huller inden udsprængning til
lagerhallen. Foto: Hudson Resources.
Her er der sprængt ud til det kommende olieanlæg.
 Foto: Hudson Resources.
Den grønlandske stenfisker Masik Sioraq fra Nuuk.
 Sioraq betyder sand på grønlandsk. Foto: Hudson Resources.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar