8. juni 2017

Krydderi på krydstogtet

Gratis helikoptertur over Vestgrønland

Poseidon Expedions bød passagererne på en
gratis helikopter-tur. Foto: Poseidon Espeditions
Godt 200 passagerer på krydstogtskibet MV Sea Spirit fik forleden en ekstra oplevelse på turen.

Skibet var den 31. maj på vej mod Kangerlussuq med 90 passagerer, da store mængder isskosser forhindrede sejladsen mod lufthavnen, hvor der ventede 114 gæster, der skulle ombord.

Sea Spirit valgte derfor at gå ind til den nedlagte bygd Sarqardlit i Ikertoq-fjorden øst for Sisimiut. Her havde rederiet allieret sig med Air Greenland, der oprettede en midlertidig heliport i den nedlagte bygd. Passagererne blev herefter fløjet i S-61 til Kangerlussuaq, og de ventende passagerer i lufthavnen den modsatte vej. Der er en halv times flyvning mellem Sarqardlit og Kangerlussaq over det flotte landskab, og turen blev derfor et ekstra krydderi på et spændende krydstogt.

Nikolaj Saveliev fra Poseidon Expeditions, der ejer Sea Spirit, fortæller, at helikopterløsningen var planlagt længe før som en plan B.

- Udfordringerne med det grønlandske vejr og programændringer er en del af charmen ved ekspeditions-krydstogter. Passagerne tog programændringen i stiv arm og betragtede det som en ekstra bonus til deres grønlandske eventyr, fortæller Saveliev.

Poseidon Expeditions har 15 års erfaringer med at arrangere ekspeditons-krydstogter i Grønland, hvor selskabet samarbejder med World of Greenland. Selskabet oplyser, at man er klar til igen at indsætte helikoptere i samarbejde med Air Greenland, hvis en tilsvarende situation opstår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar