2. juni 2017

Arktisk gourmetkunst

Gode råd til en arktisk godbid

De arktiske restauranter lever højt på de fine råvarer.
Arktis markerer sig stærkt, når den fjerde udgave af den nordiske restaurant-guide, White Guide, udkommer den 26.juni.

Guiden, der en et nordisk og mere jordnært svar på Michelin-guiden, har fundet plads til to restauranter i Grønland, fem færøske og to på Svalbard. Desuden er der hele 16 islandske restauranter med i den nye guide.

I Grønland drejer det sig om restaurant Ulo på Hotel Arctic i Ilulissat og Sarfalik på Hotel Hans Egede i Nuuk. Begge restauranter er godt tilfreds med at beholde pladsen i White Guide og har i øvrigt ikke ambitioner om en plads i Michelin-guiden.

- Tænk på, at vi er et hotel, hvor køkkenet skal betjene et hav af forskellige typer gæster. Lige fra overnattende gæster, konferencegæster, morgenmad og roomservice, forklarer hoteldirektør Erik Bjerregaard fra Hotel Arctic tidligere på året til avisen Sermitsiaq i forbindelse med uddelingen af Michelin-stjernerne.

- Det er ikke realistisk. Vi spænder vidt i dag, og vil man være en Michelin-restaurant, skal man være 100 procent dedikeret den opgave, hvilket vi aldrig formår, uden det vil skade nogle af de gæster, vi også skal betjene, fortalte kollegaen fra Sarfalik, Jørgen Bay-Kastrup til Sermitsiaq ved samme lejlighed.

På Svalbard har White guide fundet plads til Funktionärsmässen og den navnkundige Huset, der i mange år har været blandt verdens førende restauranter. De fem færøske deltagere i White guide er Aarstova, Barbara, Fútàstova, KOKS og Ræst. Fútàstova i Kirkjubøur er ny i det fine selskab.

Se her en samlet oversigt over restauranterne i den kommende udgave af White Guide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar