30. juni 2017

Grønlandsk hellefisk MSC-certificeret

Hellefisk-bestanden ved Grønland er sund og stabil

Røget hellefisk er populært på frokostbordet - og kan
nu fås med MSC-certifikat.
Udenskærs fiskeri efter hellefisk i Vestgrønland er netop blevet certificeret som bæredygtigt af den internationalt anerkendte organisation MSC.

Certificeringen skyldes en stor arbejdsindsats fra organisationen Sustainable Fisheries Greenland, som består af blandt andet grønlandske fiskere, fiskeproducenter og myndigheder. Arbejdet har resulteret i, at hellefisk fra udenskærs fiskeri i Grønland nu er MSC-certificeret. MSC vurderer, at bestanden er sund og stabil.

De nu MSC-certificerede hellefisk fanges primært ud for den vestgrønlandske kyst, nærmere bestemt i Baffinbugten og i Davisstrædet. Fiskerne skal føre logbog over fiskeriet og observere fangsten, og skal derudover fiske med net med store masker, så bifangsten af uønskede arter mindskes mest muligt. På den måde kan man sikre, at fiskeriet efter hellefisk fortsætter med at være bæredygtigt og miljørigtigt.

Det er Royal Greenland, der fortæller den glade nyhed på selskabets hjemmeside, hvor man bebuder, at man er klar med et helt nyt sortiment af MSC-certificerede hellefisk senere på året.

Hellefisk er blandt andet et populært alternativ til den røgede laks på frokostbordet, men er også en lækker middagsfisk. Royal Greenland tilbyder en lang række opskrifter på hjemmesiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar