10. februar 2017

Grønlandsk rykind i Hirtshals

Skibene mødes ved Katedralen
Pajuttaats velkendte profil kan i
øjeblikket ses i Hirtshals. Foto: RAL
Det er ikke fordi, de er uvant til grønlandsk besøg i Hirtshals Havn, men i øjeblikket ligger hele tre grønlandske fartøjer til kajs i den nordjyske havn, der mest er kendt for fiskeriet og de mange færgeforbindelser, men som også har en stor tilhørende serviceindustri.

De tre grønlandske skibe skal alle have foretaget et større servicearbejde i Hirtshals. I slutningen af januar ankom Sarfaq Ittuk og ugen efter Pajuttaat. De to fartøjer skal ligge i Hirtshals til midten af februar.

Begge skibe skal have foretaget større malerarbejder og derudover skal der laves generel service som udskiftning af vinduer, og overhaling af propeller og truster.

Ved Hirtshals Yard ligger  også rejetrawleren Sakkak fra Sisimiut, som skal gennem en gennemgribende overhaling og opgraderes fra at være et ældre fartøj til at stå som et spritnyt fartøj med ny fabrik, nye spil og ny aptering.

- Vi er ikke uvant med grønlandske anløb. Sidste år havde vi 15, men det er bemærkelsesværdigt, at netop nu er der tre fartøjer, der alle søger bistand på Hirtshals Yard, siger havnens administrerende direktør Jens Kirketerp Jensen.

Populariteten blandt de grønlandske redere skyldes ikke mindst Hirtshals Yards store overdækkede flydedok, der i folkemunde betegnes som "katedralen".

Direktør ved Hirtshals Yard, Rasmus Brohus, siger:

- Der er mange muligheder for at få foretaget skibsservice af denne art i både Nordatlanten, Norge og Danmark. Men det, der giver os og Hirtshals en lille fordel i forhold til andre steder, er vores overdækkede flydedok. Vi er ikke afhængig af vejrudsigten for at kunne udføre malerarbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar