28. februar 2017

Dyrere end benzin

80 pund for en flaske Svalbard-vand

Svalbardi sælger gletsjervand til næsten
 1.000 kroner pr. liter. Foto: Svalbardi
Stormagasinet Harrods i London har netop introduceret gletsjervand fra Svalbard til en pris af 80 pund flasken med 750 ml af de klare dråber, fortæller Daily Mail.

Det er selskabet Svalbardi, der står bag produktionen af gletsjervandet fra Svalbard. Selskabet producerer i øjeblikket 26.000 flasker om året. Isen indsamles fra isfjelde i farvandet ved Svalbard og smeltes derefter og hældes på flasker. Svalbardi har den amerikanske skuespiller Matt Damon som ambassadør. Damon skulle angiveligt være blevet en stor fan af svalbard-vandet efter et besøg på øgruppen sidste år.

Prisen i Harrods svarer til knap 1.000 kroner literen og gør vandet fra Svalbard næsten lige så dyrt som printerblæk, men vandet kan også købes til en lidt lavere pris fra Svalbardis hjemmeside - og det endda med fri luftfragt fra Svalbard.

Svalbardi er stiftet af den norsk-amerikanske forretningsmand Jamal Qureshi.

Også i Grønland arbejdes der med at fremstille gletsjervand, der spås store muligheder på verdensmarkedet. De seneste par år har især selskabet Arctic Ice Cap Water været aktiv på markedet. Arctic Ice Cap Water har licens fra Naalakkersuisut og samler strandede isfjelde i området ved Ilulissat isfjord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar