16. februar 2017

Genbrug skaber besparelser

Forsøg hos Royal Greenland

Den nye og mere holdbare scantainer består af
 tre lag bølgepap mod tidligere to. Tykkelsen er 16 mm
mod tidligere 11 mm. Foto: RG
Royal Greenland er i øjeblikket i gang med et forsøg med nye produktcontainere, der kan genbruges op til tyve gange. Containerne vil give store besparelser og skåne miljøet, meddeler Royal Greenland i en pressemeddelelse.

- Vi er i gang med at teste scantainere, der er så robuste, at de kan genbruges op til 20 gange. Royal Greenlands rejefabrik i Sisimiut har fået tilsendt fem af denne type scantainere, der nu skal fyldes op til forsendelse. Vi satser på, at vi i fremtiden skal benytte denne type scantainere, når vi sender færdigproducerede rejer fra Royal Greenlands fabrikker i Sisimiut og Ilulissat til Royal Greenlands fabrik i Aalborg, siger emballagespecialist i Royal Greenlands indkøbsafdeling i Svenstrup, Jørgen Møller, og fortsætter:

Royal Greenland bruger de såkaldte scantainere
 til at transportere rejer fra Grønland til Danmark.
 Hver scantainer indeholder 610 kilo rejer. Foto: RG
- Når de nye scantainere er indfaset helt, kan Royal Greenland mindske brugen af pap med op til 68 procent, mindske forbrug af C02 med op til 63 procent samt spare 45 procent i kroner og ører på køb af emballage i en periode på fire år.

Royal Greenland benytter årligt cirka 11.000 såkaldte scantainere til forsendelse af rejer, der er producerede i Royal Greenlands fabrikker i Sisimiut og Ilulissat. Jørgen Møller siger, at genbrug af de mere robuste nye udgave af scantainerne kan nedsætte forbruget til 3.000 scantainere årligt.

- De scantainere, vi i dag benytter, smides ud, når de har været brugt én gang. Men i de seneste år har vi arbejdet på at fremme brug af emballage, der kan genbruges. De første robuste scantainere, der nu fysisk skal testes, bliver fyldt op i denne uge og sendt fra Sisimiut til Aalborg i slutningen af måneden, siger Jørgen Møller. Jørgen Møller siger, at han regner med, at brug af den ny type emballage vil være fuldt indfaset i løbet af efteråret 2017.

En scantainer, der kan indeholde 610 kilo rejer, transporteres i 40 fods containere, der kan indeholde 40 scantainere. Rejerne, der pakkes ned i scantainerne, er pakket ind i solide plastposer i indpakninger med fem kilo rejer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar