2. februar 2017

Dyrt at leve i Grønland

Store forskelle i priserne

Huslejerne, el og varme er billigere i Grønland end i
 Danmark, men generelt er det 6,3 procent dyrere
at leve i Grønland.
Det er generelt 6,3 procent dyrere at bo og leve i Grønland sammenlignet med Danmark. Det viser en ny prisundersøgelse, som Grønlands Statistik netop har offentliggjort.

Statistikerne har undersøgt prisniveauet på en lang række varer og tjensteydelser og vægtet dem i 12 hovedgrupper efter den betydning, de har i en gennemsnitlig henholdsvis grønlandsk og dansk husholdning.

Undersøgelsen viser, at der er betydelige forskelle i det danske og grønlandske prisniveau. Niveauet for alkohol og tobak er 96,7 procent højere i Grønland i forhold til Danmark og kommunikation er 59,9 procent højere i Grønland end Danmark. Til gengæld er bolig, vand, elektricitet og gas 12,1 procent lavere i Grønland end i Danmark, og diverse varer og tjenesteydelser er 20,8 procent lavere i Grønland end Danmark.

Enkelte varegrupper, der har en stor vægt og hvor prisprisniveauet er fem procent højere eller mere i Grønland i forhold til Danmark er brød og kornprodukter, kød, sukkervarer, marmelade, chokolade, mineralvand, sodavand, frugt- og grøntsagsjuice, alkohol, tobak, møbler og boligudstyr, transporttjenester, teletjenester, audiovisuelt og fotografisk udstyr og databehandlingsudstyr, frtitidsgrej og personlig pleje.

Varegrupper, der har en stor vægt, og hvor prisniveauet er fem procent lavere eller mere i Grønland i forhold til Danmark er fisk, husleje, vand, brændsel, el, gas og varme, drift af personlige transportmidler, forsikringer og andre tjenester inklusive. finansielle tjenester.

Undersøgelsen kan ses i sin helhed på Grønlands Statistiks hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar