23. februar 2017

ABN arrangerer stor fødevarekonfence

Alt godt fra Grønland

Den grønlandske fødevareproduktion
rummer et stort vækstpotentiale.
90 procent af den grønlandske eksport er fiskeprodukter, men ikke desto mindre har den grønlandske fødevareproduktion et stort vækstpotentiale både på eksportsiden og på hjemmemarkedet.

Det er baggrunden for, at Arctic Business Network har taget initiativ til konferencen ”The Greenland Label – Quality Food from the Arctic”. Her tager netværket temperaturen på den voksende underskov af virksomheder, der netop i disse år lokalt eksperimenterer med at udvikle den grønlandske fødevareindustri med nye, sunde og velsmagende produkter.

Desuden skal man diskutere, hvordan man kan øge produktionen i den nuværende industri og konferencen byder derfor på offentliggørelsen af en ny rapport, som beskriver værditilførslen ved at udnytte "hele fisken" fremfor dele af fisken.

Konferencen vil også se nærmere på det store paradoks, der er i, at samtidig med, at Grønland er rig på gode fødevarer, importerer man masser af fødevarer fra blandt andet Danmark. En række pionervirksomheder fortæller om deres erfaringer – og samtidig vil en række eksperter fra både forsknings- og rådgivningsverdenen komme med et bud på, hvad der skal til. Desuden vil konferencen fokusere på grænserne for vækst, tekniske og økonomiske grænsehindringer, finansieringsmuligheder og hvordan man sikrer, at der er god overensstemmelse mellem ambitioner og kompetencer.

Konferencen løber af stabelen onsdag den 22. marts på Ilisimatusarfik i Nuuk. Tilmelding kan ske til ABN's sekretariat.

Læs mere om konferencen ”The Greenland Label – Quality Food from the Arctic” på Arctic Business Networks hjemmeside.

Senere på foråret vil der være opsamlende netværksmøder både i Nuuk og Aalborg, hvor konferencens resultatpapir præsenteres, og næste skridt i arbejdet med de arktiske fødevarer vil blive drøftet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar