7. juni 2016

Stor efterspørgsel efter grønlandske flag

Men ingen flag på sjællandske busser til den grønlandske nationaldag

De nordjyske busser flager på den grønlandske
 nationaldag, mens lokaltrafikken i Østdanmark ikke
 har råd til flag.
Den danske regering besluttede for nylig, at staten skal deltage i fejringen af de færøske og grønlandske nationaldage. Derfor vil statslige myndigheder flage med det grønlandske flag Erfalasorput på Grønlands nationaldag den 21. juni og med det færøske flag Merkið på Færøernes nationaldag den 29. juli.

Nu følger andre myndigheder og offentlige organisationer så trop. Forleden meddelte Nordjyllands Trafikselskab, at alle busserne i det nordjyske vil bære flag på de to flagdage.

- Nordjylland har altid haft stor tilknytning til både Grønland og Færøerne. Grønlandshavnen og handlen med Grønland giver mange arbejdspladser i Aalborg, og betyder meget for regionen. Vi har desuden direkte færgeforbindelse mellem Torshavn på Færøerne og Hirtshals. Derfor var der heller ingen tvivl om, at busserne i regionen skulle være med til at fejre Grønlands og Færøernes nationaldage, siger formanden for NT, borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen, som dog ikke kan garantere, at alle busserne vil flage i år, da det kniber med at skaffe flagene.

Hos Aalborg Flagfabrik i Nørresundby bekræfter Charlotte Pii Rasmussen, at efterspørgslen efter grønlandske og færøske flag er steget markant efter regeringens beslutning.

- Det er nok også ved at være sidste chance for bestilling, hvis vi skal nå det inden den grønlandske nationaldag, siger Charlotte Pii Rasmussen.

Det er ikke alle steder, der bliver flaget. Hos Movia, der står for lokaltrafikken på Sjælland og Lolland-Falster, har man besluttet ikke at flage:

- Movia har undersøgt, hvad det vil koste at anskaffe flag, så busserne kan flage på henholdsvis den grønlandske og færøske nationaldag. Det vil beløbe sig til cirka 800.000 kr. inklusiv moms. Et sådant beløb til flagning har Movia ikke, siger kommunikationsrådgiver Marie Hedensted Lundorf fra Movia. Så altså ingen nationaldag på busserne i blandt andet den danske hovedstad København.

I øvrigt oplyser Charlotte Pii Rasmussen fra Aalborg Flagfabrik, at efterspørgslen efter færøske og grønlandske flag er meget stabil.

- Men vi kan nu altid mærke det på efterspørgslen, når de kongelige besøger Grønland, fortæller hun med et smil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar